Sverige

Korsikaprofil

Den lilla bergiga ön Korsika är belägen i Medelhavet, bort från fastlandet Frankrike och är erkänt för sin hårda kustlinje och sitt turkosa vatten. Ön hittas mellan Sardinien och Italiens och Frankrikes fastland. Det finns tre små skidorter (Ghisoni, Val d'Eze och Vergio) som varierar mellan 1400m till 1870m i höjd.

Notera att en fjärde station (Asco), som stängdes 1991 efter en omfattande skada orsakad av jordskred, kan öppna igen så snart flera lokala tjänstemän stödjer en framtid hos orten.

I ett par år har Korsika även funderat på att bygga en ny större ort (som de i södra Alperna) nära Corte. Idén är att bygga en ort som kan erbjude 30 km pister som sträcker sig mellan 1550 och 2400m. Håll ögonen öppna för mer info...

Skidsäsongen på Korsika löper vanligen från december till april men det snöar ofta betydligt mer i februari och mars. De inskränkta väderförhållandena som förknippas med Korsika har en stor inverkan på snö och luftfuktigheten. De relativt varma temperaturerna gör att en luftig vårsnö snabbt skapas.

0
Skidorter med mer än 20 cm sista 24 timmar

Bästa hotellen i Korsika

* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.