Dataskyddspolicy

Policy uppdaterad 3 mars 2022

Mountain News Corporation (”Mountain News”, ”vi”, ”vår/sina” eller ”oss”), som är tillgänglig via webbplatserna OnTheSnow, Skiinfo, MountainGetaway, Bergleben och appen ”Ski & Snow Report” (våra ”webbplatser”), är en ledande källa till information om snö- och skidortrapporter för konsumenter som reser i bergen. Vi värdesätter dig som kund och vet att du bryr dig om hur information om dig samlas in och används. Denna sekretesspolicy (”sekretesspolicy” eller ”policy”) talar om vilken information vi samlar in och hur vi använder den i egenskap av personuppgiftsansvarig. Denna policy utgör en del av de Användarvillkor som publiceras på våra webbplatser. Klicka här för att läsa Användarvillkoren.

Policyn gäller de personuppgifter som vi samlar in när du besöker våra webbplatser. Det gäller också i alla fall där vi har fått personuppgifter från dig på något annat sätt (t.ex. via e-post). När vi använder termen ”personuppgifter” menar vi information om en identifierad eller direkt eller indirekt identifierbar fysisk person, såsom personens fullständiga namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, din IP-adress och platsinformation. Om annan information (t.ex. konsumentpreferenser) är direkt kopplad till personuppgifter behandlar vi även denna information som personuppgifter.

Vi vill påpeka att dataöverföring på Internet (t.ex. via e-post) kan ha säkerhetsluckor. Det är inte möjligt att skydda uppgifterna helt och hållet mot åtkomst av tredje part trots att säkerhetsåtgärder som SSL-kryptering används.

Dataskyddsombud Överensstämmelse med dataskyddsbestämmelserna övervakas kontinuerligt av vårt dataskyddsombud i ditt intresse. Om du behöver information eller förklaringar kan du kontakta honom.

 

Mountain News LLC
c/o Dataskyddsombud
101 Santa Cruz Avenue #37
Los Gatos CA 95032
privacy@mountainnews.com

 

EU-representant enligt ART 27 GDPR

PrighterGDPR-Rep by Maetzler Rechtsanwalts GmbH & Co KG
c/o Mountain News

Adress:
Kriegerstraße 44
30161 Hannover
Tyskland

 

Representation för registrerade personer i EU
Vi värdesätter din integritet och dina rättigheter som registrerad och har därför utsett Prighter till vårt dataskyddsombud och kontaktperson.

Prighter ger dig ett enkelt sätt att utöva dina rättigheter i samband med dataskydd (t.ex. begäran om att få tillgång till eller radera personuppgifter). Om du vill kontakta oss via vår representant Prighter eller utöva dina rättigheter i fråga om dataskydd, vänligen besök: https://prighter.com/q/16179855499

Prighter certificate of Art 27 representation

 

Personuppgifter som vi samlar in

När du besöker våra sidor eller interagerar med oss (t.ex. via telefon eller e-post) behandlar vi dina personuppgifter endast i enlighet med de strikta bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordning (DSGVO), den tyska federala dataskyddslagen (BDSG) och telemedielagen (TMG) samt Kaliforniens lag om skydd av privatlivet för konsumenter (CCPA) i dess ändrade lydelse. Vi är medvetna om vårt ansvar gentemot dig och dina personuppgifter och därför arbetar vi endast inom de gränser som lagen föreskriver. När det är möjligt samlas personuppgifter in på frivillig basis. Vi samlar in följande typer av personuppgifter genom användning av våra sidor eller genom interaktioner:

  • Identifieringsuppgifter (t.ex. förnamn, efternamn, postadress, telefonnummer, e-postadress, åtkomstuppgifter);
  • Lokaliseringsuppgifter (t.ex. lokaliseringsuppgifter som skickas från din enhet);
  • Anslutningsdata (t.ex. IP-adress, anslutningshastighet, typ av webbläsare som används och information som överförs av din webbläsare, information om mobilnätverk, data som automatiskt överförs av din enhet);
  • Enhetsinformation (t.ex. enhetstyp, skärmstorlek, operativsystem);
  • Uppgifter om din användning av våra webbplatser (t.ex. visning av information, besökta sidor, tangenttryckningsaktivitet, tid som spenderas på sidorna, bläddringsaktivitet, information om klick/beröring och musrörelser);
  • Information om dina preferenser och intressen, och
  • demografisk information (t.ex. ålder, kön, förmögenhet, preferenser för skidåkning/snowboarding och civilstånd, men exklusive särskilda kategorier av personuppgifter i den mening som avses i förordning (EU) 2016/679).

Observera att dessa uppgifter kan samlas in antingen direkt från dig (t.ex. när du registrerar dig för att få e-postuppdateringar, skapar ett konto, loggar in för att få tillgång till våra webbplatser, väljer önskade resorter, deltar i en enkät eller onlinetävlingar och lotterier på en av våra webbplatser) eller indirekt från dig. I det senare fallet kan vi få tillgång till personuppgifterna från följande källor:

  • när dina elektroniska kommunikationsenheter, t.ex. smartphones, surfplattor eller datorer, automatiskt överför information;
  • när information lämnas till oss av andra affärspartner som har tillstånd att dela den med oss, och

om denna information är tillgänglig från offentliga källor. För att undvika och spara uppgifter samlar vi in personuppgifter endast i viss utsträckning och endast så länge som det är nödvändigt för användningen av sidorna eller för kundrelationen eller som krävs enligt lag. De insamlade uppgifterna blockeras eller raderas om syftet med datainsamlingen inte längre är tillämpligt eller om den lagstadgade lagringsperioden har löpt ut.

 

Hur vi använder dina personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att förse dig med de produkter och/eller tjänster som du har begärt (t.ex. nyhetsbrev, e-post och meddelanden), som alla är relaterade till förhållandet mellan dig och oss och de tjänster som vi tillhandahåller:

  • för att tillhandahålla dig de produkter och/eller tjänster som du har begärt, särskilt för att verifiera din identitet och för leveransändamål, om tillämpligt.
    Vi kan också komma att behandla dina personuppgifter för de ändamål som anges nedan och som är nödvändiga för att tillgodose vårt legitima intresse och för att förse dig med högkvalitativa tjänster och produkter:
  • för säkerhets- och bedrägeriförebyggande ändamål samt för att skydda våra rättigheter, upprätthålla givna rättigheter och våra användarvillkor;
  • för att administrera våra system och för att felsöka och förbättra våra webbplatsers prestanda och tillgänglighet, och
  • för att förbättra våra webbplatser, tjänster och program (t.ex. för att förbättra användarens förmåga att interagera med våra webbplatser eller för att utforma nya layouter för våra webbplatser).

Dessutom kan vi också behandla dina personuppgifter, inklusive platsinformation, med ditt samtycke:

  • för att skicka dig reklam, rekommendationer och specialerbjudanden om våra produkter och tjänster och produkter och tjänster från våra dotterbolag eller tredje parter som kan vara av intresse för dig, och
  • som beskrivs närmare nedan, för att koppla ihop dina uppgifter och utföra profilering för att bättre förstå dina behov, förväntningar och preferenser och för att ge dig innehåll och riktad reklam i enlighet med detta.

Du kan enkelt ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär. Uppgifterna behandlas av vår hostingleverantör och vidarebefordras till oss. Dessutom kan vi länka information som du har lämnat till oss på våra webbplatser och vi kan lagra denna information tillsammans i din kundprofil. Information om hur du kan hantera dina val och utöva dina rättigheter i samband med dina uppgifter finns nedan i avsnittet ”Dina val och rättigheter”.

 

Cookies och teknik

Vi använder teknik som ”cookies” för att tillhandahålla skräddarsydda tjänster och för att samla in tillförlitliga och konsekventa trafikdata. En ”cookie” är en liten fil som skickas från en webbserver till en användares webbläsare och lagras på användarens hårddisk.

Typer av cookies

Cookies lagras antingen tillfälligt under en session (sessionscookies) eller permanent (permanenta cookies) på din terminalutrustning. Sessionscookies raderas automatiskt i slutet av ditt besök. Permanenta cookies lagras på din slutenhet tills du själv raderar dem eller tills de raderas automatiskt av din webbläsare.

I vissa fall kan cookies från tredjepartsföretag också lagras på din terminal när du går in på vår webbplats (tredjepartscookies). Dessa gör det möjligt för oss eller dig att använda vissa tjänster från tredjepartsföretaget. Cookies har olika funktioner. Många cookies är tekniskt nödvändiga, eftersom vissa funktioner på webbplatsen inte skulle fungera utan dem (t.ex. varukorgsfunktionen eller visning av videor). Andra cookies används för att utvärdera användarnas beteende eller för att visa reklam.

 

Cookies, tillsammans med andra tekniker som web beacons, kan också användas av Mountain News företagspartner och på webbplatser med samma varumärke för att hjälpa oss att förstå hur du använder våra produkter och sidor och för att ge dig bättre reklam.

Dessutom kan vi använda tredjepartsreklamföretag för att anpassa den reklam du ser på våra webbplatser, på andra webbplatser, på din mobiltelefon eller andra enheter. Dessa företag kan använda cookies, web beacons eller annan teknik för att samla in information om din användning av våra webbplatser och andra webbplatser och applikationer, inklusive i synnerhet din IP-adress, webbläsare, information om mobilnätverk, sidor som du tittar på, tid som du spenderar på sidor eller i applikationer och klickade länkar. Vi kan använda denna information för att analysera data, fastställa populariteten av visst innehåll, tillhandahålla reklam och innehåll som är inriktat på dina intressen och bättre förstå dina aktiviteter online.

 

Observera att du inte kan välja bort nödvändiga cookies där, eftersom viktiga funktioner på vår webbplats då inte längre kan garanteras. Du kan dock ställa in din webbläsare så att cookies inte sparas på alla webbplatser eller så att de endast sparas på vissa webbplatser. Observera dock att om du inaktiverar alla cookies och därmed även de nödvändiga cookies i din webbläsare måste du räkna med en begränsad visning av sidan och en delvis begränsad användarvägledning. Detta kan göra det svårare att använda vår webbplats.

 

Våra tjänsteleverantörer är avtalsmässigt bundna att hålla din personliga information konfidentiell och att endast använda den för att tillhandahålla tjänster för vår räkning. För mer information om beteendebaserad annonsering online och dina valmöjligheter när det gäller sådana metoder, besök http://www.aboutads.info/choices eller http://www.networkadvertising.org/choices.

 


Nödvändiga/krävda cookies

Cookies som är nödvändiga för att genomföra den elektroniska kommunikationsprocessen (nödvändiga cookies) eller för att tillhandahålla vissa funktioner som du önskar (funktionella cookies, t.ex. för varukorgsfunktionen) eller för att optimera webbplatsen (t.ex. cookies för att mäta webbpubliken) lagras på grundval av artikel 6.1 f i GDPR, om inte en annan rättslig grund anges. Vi har ett legitimt intresse av att lagra cookies för att kunna tillhandahålla våra tjänster på ett tekniskt felfri och optimerat sätt. Om samtycke till lagring av cookies har begärts, baseras lagringen av cookies i fråga uteslutande på detta samtycke (artikel 6.1 a GDPR); samtycket kan återkallas när som helst. Den rättsliga grunden för användningen av nödvändiga cookies är artikel 6.1 f i GDPR.


Funktionella cookies

Funktionella cookies gör det möjligt för oss att få insikt i hur vår webbplats används och att mäta hur framgångsrika våra kampanjer är. Detta gör det möjligt för oss att kontinuerligt förbättra vår webbplats i vårt intresse och i ditt intresse som användare. Att mäta hur framgångsrika våra reklamkampanjer är en viktig del av vår kostnadseffektivitet och gör det möjligt för oss att hålla våra avgifter låga. Den rättsliga grunden för användningen av funktionella cookies är artikel 6.1 f i GDPR.

 

Inte klassificerad cookies

Oklassificerade cookies är cookies som vi håller på att försöka klassificera, tillsammans med leverantörer av enskilda cookies.

 

Flash-cookies

En Flash-cookie (eller Local Shared Object, LSO, ofta felaktigt kallad supercookie) är en cookie som är knuten till Adobe Flash Player, dvs. en fil där användarrelaterade uppgifter lagras på användarens dator för att senare hämtas av den relevanta webbplatsen eller webbapplikationen när du surfar på Internet. Flash-cookies är inte lätta att hantera på måldatorn och har vanligtvis en längre lagringstid än vanliga textcookies. De flash-cookies som används samlas inte in av din webbläsare, utan av din flash-plugin. Dessutom använder vi HTML5-lagringsobjekt som lagras på din slutenhet. Dessa objekt lagrar de nödvändiga uppgifterna oberoende av vilken webbläsare du använder och har inget automatiskt utgångsdatum. Om du inte vill att Flash-cookies ska behandlas måste du installera ett lämpligt tillägg (t.ex. ladda ner Flash Cookies Cleaner 1.2 (softpedia.com)). Du kan förhindra användningen av HTML5-lagringsobjekt genom att ställa in din webbläsare i privat läge. Vi rekommenderar också att du regelbundet raderar dina cookies och din webbläsarhistorik manuellt.

 

Inställningar för cookies

Du kan ändra dina cookie-inställningar och vägra cookies. Om du väljer att blockera cookies kan det dock hända att du inte har full tillgång till alla funktioner och sidor på våra webbplatser. Voreinstellungen verwalten

Observera att de flesta webbläsare tillåter dig att hantera dina cookie-inställningar genom att ändra dina inställningar. Du kan ställa in din webbläsare så att den automatiskt accepterar eller avvisar alla cookies, automatiskt accepterar eller avvisar förstapartscookies och/eller tredjepartscookies eller meddelar dig innan cookies sätts så att du har möjlighet att bestämma om du vill acceptera en cookie eller inte. Dessutom kan du vanligtvis aktivera automatisk radering av cookies när du stänger din webbläsare.

Om du först accepterar cookies men senare ändrar dig och vill stänga av dem kan du använda webbläsarens inställningar för att radera cookies som redan har placerats på dina elektroniska enheter och/eller ändra webbläsarens inställningar för att avvisa ytterligare cookies eller vissa ytterligare cookies. Dessutom kan du hitta utförlig information om hur du implementerar detta i olika webbläsare på www.aboutcookies.org eller besöka http://www.youronlinechoices.com/ för att hantera de reklamkakor som placeras på dina enheter.

 

Serverloggfiler

Serverloggfiler är anonymiserade uppgifter som samlas in när du besöker vår webbplats. Denna information gör det inte möjligt att dra några slutsatser om dig eller din person. Informationen krävs dock av tekniska skäl för att webbplatsens innehåll ska kunna levereras och presenteras. Uppgifterna behövs också för statistiska ändamål. Typiska loggfiler omfattar data och tid för åtkomst, mängden data, den använda webbläsaren inklusive version, det använda operativsystemet, domännamnet på den uppdragsgivare som tillhandahåller tjänsten, den sida från vilken du kom till vårt erbjudande (referrer URL) och din IP-adress. Med hjälp av denna information kan vi tillhandahålla och ständigt förbättra vårt erbjudande. Vi förbehåller oss också rätten att kontrollera ovannämnda uppgifter om vi misstänker olaglig användning av vår webbplats.

 

Användning av lösningar från tredje part

Mountain News använder Adobe Audience Manager, Google Analytics och Sentry för att bättre förstå hur du använder våra webbplatser på de olika enheter du använder och för att ge dig skräddarsydda kampanjer.

Adobe Audience Manager

Vi använder Adobe Audience Managers (Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, City West Business Campus, Dublin 24, Irland). Detta skapar pseudonyma användningsprofiler baserade på spårningspixeln, som inte tillåter någon koppling till personlig identifiering. Bland annat följande information samlas in som en del av användningsprofilen:

  • – besökta undersidor
  • – Beteende vid surfing
  • – klickad reklamplats
  • – osv.

Alternativet för invändningar och ytterligare information om ämnet för databehandling finns på Adobe: http://www.adobe.com/se/privacy/opt-out.html

 

Google Analytics

Den här webbplatsen använder tjänsten ”Google Analytics”, som erbjuds av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, för att analysera användarnas användning av webbplatsen. Tjänsten använder ”cookies” – textfiler som lagras på din terminal. Den information som samlas in av cookies skickas vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där.

 

IP-anonymisering används på denna webbplats. Användarens IP-adress förkortas inom EU:s medlemsstater och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Denna förkortning eliminerar den personliga referensen av din IP-adress. Enligt villkoren i avtalet om datadelning mellan webbplatsens operatörer och Google Inc. använder Google Inc. den insamlade informationen för att utvärdera webbplatsens användning och aktivitet och för att tillhandahålla tjänster som rör internetanvändning.

 

Du har möjlighet att förhindra att cookien lagras på din enhet genom att göra lämpliga inställningar i din webbläsare. Det är inte säkert att du kan få tillgång till alla funktioner på denna webbplats utan begränsningar om din webbläsare inte tillåter cookies.

 

Dessutom kan du använda en plug-in för webbläsaren för att förhindra att den information som samlas in av cookies (inklusive din IP-adress) skickas till och används av Google Inc. Följande länk leder dig till motsvarande insticksprogram: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=se Här hittar du mer information om hur Google Inc. använder data: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=se

 

Sentry

Vi använder också tjänsten Sentry, som tillhandahålls av Functional Software Inc., för att förbättra den tekniska stabiliteten hos vår tjänst och våra sidor genom att övervaka systemets stabilitet och identifiera kodfel. Sentry tjänar endast dessa syften och utvärderar inte data för reklamändamål. Alla användaruppgifter, t.ex. uppgifter om enheten eller tidpunkten för felet, samlas in anonymt och används inte på ett personligt sätt och raderas därefter. Den rättsliga grunden för användningen av Sentry är ett legitimt intresse enligt artikel 6.1 p. 1 f DSGVO. Vårt legitima intresse är att våra erbjudanden ska vara användarvänliga.

Mer information finns i Sentrys sekretesspolicy:

https://sentry.io/privacy/

https://sentry.io/legal/dpa/

 

Utlämnande av dina personuppgifter

Mountain News kan komma att lämna ut de personuppgifter vi samlar in till tredje part för alla eller en del av de syften som anges ovan. Omständigheterna för detta beskrivs nedan, tillsammans med åtgärder som vi vidtar för att begränsa användningen av dina personuppgifter.

Annonsörer, sponsorer, reklam- och affärspartner

Mountain News delar anonymiserad aggregerad demografisk information (t.ex. kön, ålder, inkomst, hobbyer och intressen) och anonymiserad information som härrör från cookies och liknande teknik med annonsörer, sponsorer, reklam- och affärspartners och deltagande försäljare på webbplatser som ger möjlighet till onlineförsäljning. Inga personuppgifter säljs eller delas med dessa tredje parter.

 

Tjänsteleverantör

Vi kan dela din information med företag som tillhandahåller supporttjänster till oss (t.ex. kreditkortsförmedlare, postorderföretag eller webbhotell) eller hjälper oss att marknadsföra våra produkter och tjänster (t.ex. tjänsteleverantörer för e-post eller textmeddelanden). Dessa företag kan behöva information om dig för att utföra sina uppgifter. Dessa företag får endast använda den personliga information som vi ger dem för att tillhandahålla de tjänster som vi har avtalat med dem om att tillhandahålla. Utöver detta delar vi endast den information som de behöver för att tillhandahålla den aktuella tjänsten eller funktionen.

Jämfört med andra dotterbolag i Mountain News

För att tillhandahålla tjänster till dig och driva vår verksamhet kan den personliga information vi samlar in delas med Mountain News dotterbolag, inklusive nuvarande eller framtida moderbolag, dotterbolag, dotterbolag och företag som har samma ägande som Mountain News, i enlighet med denna policy. Alla Mountain News-företag är bundna av denna sekretesspolicy.

 

Partneråtgärder

Vi kan inkludera webbplatser där du kan registrera dig för särskilda kampanjer eller tjänster som erbjuds i samarbete med våra affärspartner. Om vi inkluderar sådana webbplatser på våra webbplatser kommer vi tydligt att informera dig om att du lämnar information till en annan part. Vi kommer endast att skicka dig marknadsföringsinformation från andra företag som vi tror kan vara av intresse för dig om du meddelar oss att du vill ta emot denna typ av material. Även om Mountain News kan få en avgift från affärspartner för denna tjänst skickar Mountain News dessa erbjudanden på affärspartnernas vägnar och delar inte din e-postadress med dem. Du kan när som helst välja att inte längre ta emot dessa erbjudanden enligt beskrivningen nedan.

 

I samband med företagsrelaterade tillfällen

I händelse av en fusion, omorganisation, förvärv, joint venture, överlåtelse, avknoppning, överföring eller försäljning eller avyttring av hela eller delar av vår verksamhet, inklusive i samband med insolvens eller liknande förfaranden, kan vi överföra alla personuppgifter till den berörda tredje parten. Dina personuppgifter kommer även i fortsättningen att omfattas av denna policy.

 

I särskilda situationer

I vissa speciella fall kan vi avslöja dina personuppgifter om vi har anledning att tro att det är nödvändigt att avslöja dessa uppgifter för att identifiera eller kontakta dig, eller om vi vidtar rättsliga åtgärder mot någon som kan skada dig, Mountain News eller någon annan. Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter när vi anser att lagen kräver det, som svar på förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter i samband med en brottsutredning, som svar på förfrågningar från civila eller administrativa myndigheter i samband med ett pågående civilrättsligt förfarande, till statliga myndigheter eller i administrativa utredningar, eller i samband med en utredning som utförs av Mountain News.

 

Offentliga bidrag

Om du frivilligt avslöjar personlig eller annan information online i ett gemensamt område (oavsett om det sker via Mountain News sidor eller någon annan tjänst som är tillgänglig online) kan denna information samlas in och användas av andra. Om du till exempel använder chatt, forum, anslagstavlor eller anslagstavlor eller lägger ut personlig information på nätet (t.ex. din e-postadress, foto osv.) kan du få oönskade meddelanden från andra. Mountain News har ingen kontroll över denna användning av din personliga information.

 

Dina rättigheter

Du har rätt att när som helst begära information från oss om de personuppgifter som vi har lagrat om dig (artikel 15 i GDPR). Detta gäller även de mottagare eller kategorier av mottagare till vilka uppgifterna lämnas vidare och syftet med lagringen. Dessutom har du rätt att begära rättelse enligt artikel 16 i GDPR och/eller radering enligt artikel 17 i GDPR och/eller begränsning av behandlingen enligt artikel 18 i GDPR. Dessutom kan du när som helst begära dataöverföring enligt villkoren i artikel 20 i DSGVO, förutsatt att uppgifterna fortfarande lagras av oss. Du har också rätt att klaga till en tillsynsmyndighet för dataskydd om vår behandling av dina personuppgifter.

 

Rätt till information

Du har rätt att när som helst begära information om de uppgifter som lagrats om dig, samt om syftet med databehandlingen och typen av användning. Inom ramen för din lagstadgade rätt till information, blockering, radering och korrigering av de uppgifter som lagrats om dig informerar vi dig gärna.

 

Rätt till radering, ändring eller korrigering

Du har rätt att begära rättelse eller radering av dina personuppgifter om de har lagrats felaktigt.

 

Rätt till begränsning

Du har rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter om de rättsliga villkoren är uppfyllda.

 

Rätt till återkallelse

Du har rätt att återkalla ditt samtycke till användning och utlämnande av dina personuppgifter.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få dina personuppgifter som behandlas av oss överförda till en tredje part som du utser. När det gäller behandling av personuppgifter för att utföra uppgifter i allmänhetens intresse (artikel 6.1 första meningen 1 lit. e i GDPR) eller för att tillgodose berättigade intressen (artikel 6.1 första meningen 1 lit. f i GDPR) kan du när som helst invända mot behandlingen av personuppgifter som rör dig med verkan för framtiden. Om du gör en invändning måste vi avstå från all ytterligare behandling av dina uppgifter för ovannämnda ändamål, såvida det inte finns tvingande legitima skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter, eller om behandlingen är nödvändig för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

 

Rätt till invändningar

I enlighet med artikel 21.1 i GDPR kan man invända mot behandlingen av uppgifter av skäl som beror på den registrerades särskilda situation.

 

Länkar till webbplatser från tredje part

Våra sidor innehåller direktlänkar till webbplatser som erbjuds av tredje part (t.ex. partners från vilka vi får webbkameror eller väderinformation). Dessa webbplatser från tredje part omfattas inte av denna sekretesspolicy.

Vissa webbplatser erbjuder dig möjligheten att automatiskt dela dina tankar, personlig information eller skid- och snowboardupplevelser på deras plattformar. Om du väljer att dela information med en tredjepartswebbplats, t.ex. Twitter eller Facebook, omfattas den information du väljer att dela på dessa webbplatser inte av denna sekretesspolicy. Du bör läsa dessa webbplatsers sekretesspolicy för att kunna fatta ett välgrundat beslut om huruvida du vill dela din information. Dessutom bör du se över dina kontoinställningar på dessa

Granska webbplatser för att försäkra dig om att du är bekväm med att dela din information med den publik som valts ut på det här kontot.

 

Datenschutz für Kinder

Vi samlar inte medvetet in personuppgifter från barn under 16 år på våra webbplatser. Om du tror att ett barn under 16 år har gett oss personuppgifter eller skapat ett konto av något slag, vänligen informera oss så snart som möjligt på följande adress privacy@mountainnews.com, så att hans data kan raderas.

 

Dina val och skyldigheter

Om du ursprungligen samtycker till att ta emot meddelanden från oss har du möjlighet att via våra webbplatser välja att inte ta emot meddelanden i framtiden genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@mountainnews.com eller klicka på länken som gör att du kan avsluta din prenumeration, som finns längst ner i varje meddelande. Vi kommer att vidta kommersiellt rimliga åtgärder för att snabbt genomföra dina önskemål om avregistrering, men du kan fortsätta att få reklamkommunikation från oss via e-post i upp till 10 dagar.

 

Du kan be oss att inte dela din personliga kontaktinformation med tredje part genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@mountainnews.com senden.

 

Du kan välja bort Google Interest Based Ads genom att besöka den här webbplatsen: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

 

Om du har ett konto på en av våra webbplatser kan du hantera din information och dina sekretessinställningar genom att logga in på ditt konto på den webbplatsen.

 

Du kan också begära information om dina personuppgifter som samlats in via vår webbplats, få dem korrigerade eller raderade eller få faktafel korrigerade. Du har också rätt att när som helst återkalla ditt samtycke, invända mot eller begränsa fortsatt behandling av dina personuppgifter utan att ifrågasätta tidigare behandling. Du har rätt att få dina personuppgifter i ett strukturerat och allmänt använt format.

 

Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till denna adress privacy@mountainnews.com. Om du vill lämna in ett klagomål kan du skicka ett e-postmeddelande med en beskrivning av ditt klagomål till denna adress privacy@mountainnews.com med ”Privacy Compliance” i ämnesraden. Ange webbadressen till den berörda webbplatsen. En representant för Mountain News kommer att granska ditt klagomål och svara på ditt e-postmeddelande inom 30 dagar. Du har också rätt att lämna in ett klagomål om behandlingen av dina personuppgifter till den relevanta dataskyddsmyndigheten.

 

Uttalande till invånare i Kalifornien

Om du är bosatt i Kalifornien kan du ha vissa ytterligare rättigheter. California Civil Code Section 1798.83 kan ge dig rätt att begära information om vilka personuppgifter som Mountain News har lämnat ut till tredje part för direkt marknadsföring. California Business and Professions Code Section 22581 tillåter registrerade mindre användare att begära och radera visst publicerat innehåll. För ytterligare information eller förfrågningar, vänligen kontakta privacy@mountainnews.com.

 

Säkerhetskopiering och lagring av data

Mountain News har infört fysiska, tekniska och organisatoriska skyddsåtgärder och säkerhetsåtgärder som är utformade för att skydda dig mot förlust, missbruk eller obehörig åtkomst eller avslöjande av din personliga information som vi har kontroll över. Vi vidtar också åtgärder för att skydda de personuppgifter som vi delar med tredje part, till exempel genom avtal som reglerar uppgifternas konfidentialitet och de syften för vilka de ska användas. Observera att trots våra ansträngningar är ingen säkerhetsåtgärd perfekt eller ogenomtränglig. Du kan hjälpa oss genom att alltid skydda dina lösenord och hålla dem säkra och genom att inte använda samma lösenord för olika program eller webbplatser. Du kan också skydda dig själv och hjälpa oss att minska risken för bedrägerier genom att omedelbart meddela oss om du misstänker att ditt användarnamn eller lösenord har förlorats, stulits eller använts utan tillstånd.

 

Vi behåller dina personuppgifter under den period som krävs för att uppfylla de syften som anges i denna policy. Personuppgifter som inte längre behövs för dessa ändamål kommer att förstöras eller anonymiseras på ett oåterkalleligt sätt.

 

Ändringar av direktivet

Vi kan komma att ändra den här policyn från tid till annan och kommer att publicera den reviderade policyn på våra webbplatser. Ändringarna kommer endast att gälla för personlig information som vi samlar in efter att vi har publicerat den reviderade policyn. Om vi gör väsentliga ändringar i hur vi samlar in, använder eller avslöjar personlig information kommer vi att meddela dig genom att lägga ut ett tydligt och väl synligt meddelande på våra webbplatser eller genom direkt kommunikation. I den utsträckning som tillåts av tillämplig lag kommer din fortsatta tillgång till eller användning av Mountain News webbplatser efter meddelande om väsentliga ändringar av denna policy att utgöra ditt samtycke till alla ändringar och/eller förändringar. Om det krävs enligt lag kommer vi att ge dig ett separat meddelande eller inhämta separat samtycke till ändringar av vår sekretesspolicy eller praxis.

 

Internationell dataöverföring

Mountain News huvudkontor ligger i USA. Din personliga information kan överföras, lagras eller behandlas av Mountain News-företag eller tredjepartsleverantörer i USA eller på andra platser i världen enligt beskrivningen i denna policy. Dataskyddsstandarderna i dessa länder kan skilja sig från dem i det land där du bor. Om du är bosatt i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”) kan dina personuppgifter överföras till och/eller göras tillgängliga för länder utanför EES. Under dessa omständigheter kommer vi att ingå standardavtalsklausuler som antagits av Europeiska kommissionen eller förlita oss på alternativa rättsliga grunder som Privacy Shield, där det är tillämpligt, eller bindande företagsinterna regler (där våra partners eller tjänsteleverantörer har upprättat sådana interna riktlinjer som godkänts av de europeiska dataskyddsmyndigheterna). Du kan kontakta oss för att få ytterligare information eller kopior av relevanta dokument. Mountain News webbplatser och de servrar som gör dessa webbplatser tillgängliga över hela världen är belägna i USA, och alla frågor som rör dessa webbplatser regleras av lagarna i delstaten Kalifornien i USA, med förbehåll för de obligatoriska rättsliga bestämmelser som är tillämpliga i din jurisdiktion.

 

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna integritetspolicy eller våra metoder för datasäkerhet, vänligen kontakta:

Mountain News LLC
c/o Dataskyddsombud
101 Santa Cruz Avenue #37
Los Gatos, CA 95031, USA
privacy@mountainnews.com

EU-representant enligt ART 27 GDPR

PrighterGDPR-Rep by Maetzler Rechtsanwalts GmbH & Co KG
c/o Mountain News

Adress:
Kriegerstraße 44
30161 Hannover
Tyskland

Representation för registrerade personer i EU
Vi värdesätter din integritet och dina rättigheter som registrerad och har därför utsett Prighter till vårt dataskyddsombud och kontaktperson.

Prighter ger dig ett enkelt sätt att utöva dina integritetsrelaterade rättigheter (t.ex. begäran om tillgång till eller radering av personuppgifter). Om du vill kontakta oss eller utöva dina dataskyddsrättigheter genom vår representant Prighter, besök vår webbplats: https://prighter.com/q/16179855499

Prighter certificate of Art 27 representation

Tillsynsmyndighet

Du har möjlighet att informera dig själv om dataskyddsfrågor eller att klaga till den statliga dataskyddsombudsmannen/tillsynsmyndigheten som ansvarar för dig.

Copyright © 1995-2022  Mountain News LLC.  All rights reserved.