Snöfall, iskalla vindar, sol och regn – som friåkare får man räkna med många olika väderförhållanden. Den perfekta utrustningen för dagens friåkare måste vara vattentät, ventilerande och slitstark, och samtidigt kännas bekväm. Nyckeln är mångsidighet: Friåkare som Seb Michaud vill inte behöva byta kläder efter väder, de efterfrågar utrustning som klarar allt.


 

Nytt 3-lagers GORE-TEX®-material med GORE® C-KNITTM Backer-teknologi


GORE-TEX®-produkter med GORE® C-KNIT™ Backer-teknologi är 100 procent vind- och vattentäta. De är dessutom lättare, mjukare och andas bättre än jämförbara produkter av tidigare generationer. Den förbättrade andningsförmågan och den mjukare känslan innebär överlägsen komfort för friåkare som stretar upp mot avlägsna bergstoppar i jakt på nästa åk eller glider fram i ett kraftigt snöfall. Den nya produktlinjen är avsedd för skidåkare, snowboardåkare och vandrare som vill ha mångsidighet och komfort. De nya jackorna och byxorna kommer att finnas tillgängliga i detaljhandeln under hösten/vintern 2015.

Tack vare den specialutformade och patentsökta laminatkonstruktionen (C-KNIT™ Backer) är de nya produkterna lättare, mjukare och har bättre andningsförmåga än jämförbara produkter från tidigare generationer, utan att slitstyrkan fått stryka på foten. 

 

Nytt 3-lagers GORE-TEX®-material med GORE® C-KNITTM Backer-teknologi

Till yttermaterialet använder Gore mjuka och smidiga nylontyger. Beroende på hur plagget är tänkt att användas kan tygerna vara mycket tunna och lätta, eller mer robusta, till exempel för friåkarbyxor. Mellan innertyg och yttertyg sitter det tillförlitliga och beprövade tvåkomponents GORE-TEX ®-membranet, tillverkat av ePTFE. Alla tygerna är kända för sin suveräna andningsförmåga (RET-värde


confort et resistance GORE® C-KNIT™

 

Seb Michaud, GORE®-sponsrad idrottare och välkänd friåkningsräv


“Jag accepterar inga kompromisser med min utrustning. När jag bär GORE-TEX®-kläder med GORE® C-KNIT™ backer-teknologi upplever jag en helt ny nivå av komfort i alla typer av väder.”

Funktioner i korthet:
• Optimal komfort med hela 15 procent bättre andningsförmåga*
• Lättare plagg tack vare 10 procent lägre materialvikt*
• Varaktigt skydd mot väder och vind, helt enligt vårt löfte ”GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™”
• 3-lagerskonstruktionen ger ett kompakt plagg utan att kompromissa med slitstyrkan
• Skiljer sig visuellt från andra innerfoder genom sitt rundstickade mönster
*Jämfört med tidigare 3-lagers GORE-TEX®-produkter med förstärkning av trikå.

 

Tillverkningspartners


Ett antal betrodda varumärken erbjuder produkter med GORE® C-KNITTM Backer-teknologi i sina vintersportkollektioner för hösten 2015. Det gäller Arc'teryx, Armada, Berghaus, Burton, Dynafit, Eider, Elevenate, Haglöfs, L.L. Bean, Maloja, Mammut, Marmot, Millet, Montura, OR, Patagonia, Peak Performance, Quicksilver, Red Bull, Salewa, The North Face, Tierra, Trangoworld, Volcom och Ziener.