Sverige
undefined
Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Tysklands tredje största stad är känd för sina livliga ölhallar, kaféer gan och lederhosenklädda tyskar, men visste du att München också är en perfekt destination för skidåkare som vill ha en snabb väg till alpinanläggningar i Österrike och Tyskland? 

Garmisch Classic, Wilder Kaiser-Brixental, Zugspitze, Kitzbühel och Zillertal ligger alla inom två timmars köravstånd från Münchens flygplats. Lufthansa flyga direkt till München från Stockholm och Göteborg. För alla rutter, klicka här

 

Fem av de bästa skidorter i närheten av Münchens flygplats: 

Garmisch Classic, Tyskland: 120 km/1.25 h från Münchens flygplats 

Tysklands ledande resort har mer än 60 km pister indelat i två områden: 21km långa, lätta nedfarter på Zugspitze-glaciären (2962m) och mer utmanande terräng lägre ner för berget (700-2050m). Den snösäkra glaciären har en fantastisk utsikt och ett antal långa nedfarter som är perfekta för den medelgode åkaren. Mer avancerade åkare kommer att hitta några bra, utmanande nedfarter genom den trädbevuxna terrängen längre ner - tillräckligt för att hålla dem roade för ett par dagar. Anläggningen har prisvärda hotell och ett antal billiga matställen.

Från Münchens flygplats: Med bil tar man A95 följt av B2 till Garmisch. Alternativt kan man åka ett regionalt tåg som går varje timme från München till Garmisch-Partenkirchen.

 

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Österrike: 140 km/1.45 h från Münchens flygplats 

Österrikes största skidområdet, Wilder Kaiser, har 280 km skidbackar och fyra byar: Ellmau, Going, Sheffau och Söll. Det är ett paradis för nybörjare och medelgoda åkare med massor av mjuka, trädkantade härliga backar. Ellmau är en traditionell skidby väl lämpad för familjer och nybörjare. Det gäller också de mindre, idylliska byarna Going och Scheffau. De som letar efter livliga nattliv bör bege dig till den större byn Söll. 

Från Münchens flygplats: Med bil, ta A12 München - Rosenheim - avfart vid Kufstein Süd - eller sväng av vid Wörgl Ost via den nya snabba vägen och nå alla byar på SkiWelt på ett snabbt sätt. Alternativt så har byarna Hopfgarten, Brixen och Westendorf järnvägsstationer. Byarna Ellmau, Going, Scheffau, Söll och Itter är lätta att nå från Wörgl, Kufstein eller St. Johanns tågstationer.

 

 

Zugspitze, Tyskland: 160km/2 h från Münchens flygplats 

Zugspitze är Tysklands högsta berg (2962m) och här finns tre glaciärer och Tysklands högsta belägna skidort. Den har 20 km pister har säker snötillgång och är öppet för skidåkare sex månader om året. Från 2962 m kan du se i  360-graders panorama över 400 bergstoppar som sträcker sig över fyra länder. Här hittar du också två rodelbanor, Tysklands högsta kyrka, en iglooby och en alprestaurang.

Från Münchens flygplats: Med bil tar du A95 följt av B2 till Garmisch sedan vidare till Eibsee. Eller ta det regionala tåg som går varje timme från München till Garmisch-Partenkirchen. När du anländer till Garmisch-Partenkirchens station är det en kort promenad till Bayerische Zugspitzbahns station. Därifrån kan du köpa en biljett till Eibsee. När du anländer till Eibsee kan du bestämma om du ska fortsätta upp på berget med tåg eller linbana.

 

 

Kitzbühel, Österrike: 170km/1.50 h från Münchens flygplats 

En stor favorit bland många skidåkare är Kitzbühel. En charmig medeltida stad med ett omfattande och varierad skidområdet och ett pulserande nattliv. Kitzbühels Hahnenkammrennen i slutet av januari är världscupcirkusens mest intressanta störtlopp. Men den här skidorten handlar inte om en backe - dess varierande terräng över flera berg erbjuder tillgång till hela Wilder Kaiser Brixental SkiWelt-området. Skidåkare på alla nivåer blir väl tillgodosedda här och friåkare hittar ofta massor av orörda områden med puder. Det bjuds också på ett stort utbud av attraktioner utanför skidåkningen. Den enda nackdelen är den låga höjden, även om snötillverkning är omfattande.

Från Münchens flygplats: Med bil tar du A8 mot Salzburg - A93 mot Kufstein - avfart Kurfstein Sud - B178 mot St. Johann in Tirol - B161 mot Kitzbühel. Alternativt kör den österrikiska järnvägens ÖBB tåg mellan Münchens flygplats och Kitzbühel.

 

 

Zillertal, Österrike: 180 km/1.45 h från Münchens flygplats

De vidsträckta Zillertal Arena består av 139 km pister och sträcker sig från byn Zell am Zillertal via Gerlos till Wald-Königsleiten och Krimml-Hochkrimml. Ett par av de mest populära byarna i Zillertal inkluderar familjevänliga Zell am Ziller, en idyllisk by med ett bra nybörjarområde och Gerlos i mitten av Zillertal Arena, med ski-in/ski-out-boende, en snowpark och en populär after-ski scen.

Från Münchens flygplats: Ta A12, Inntalmotorvägen, sväng av vid Zillertal, B169 eller kör avgiftsfritt över Achensee. Alternativt åk med tåg från flygplatsen, ta DB/ÖBB-EG till Jenbach/Tyrolen. Därifrån tar du Zillertalbahn till ändstationen i Mayrhofen. Därifrån fortsätter du med buss till alla byar i Zillertal. 

Annons

Annons

Annons

Få mer från Skiinfo

Få snörapporter, prognoser och förhållanden från dina favoritskidorter, berg och skidområden. Kom igång.