Efter ett par dagars kyla och en prognos som visar på temperaturer under nollsträcket kunde man i helgen starta snökanonerna i Hemavan. Eftersom temperatur, luftfuktighet och vind är helt avgörande faktorer för effektiv snötillverkning har man även i år gjort noggranna observationer för att på så sätt kunna producera snö på ett effektivt sätt.

 - Förutsättningarna för snötillverkning är just nu goda där vi producerar mellan 300-400 kubikmeter snö i timmen säger Niklas Ottosson, Fjällchef på Strömma Fjäll & Aktivitet.

I vinter räknar man med ökad snötillverkning i Hemavan då bland annat Hemavan Snow Park förlängs med nya features samt att  en Skicrossbana byggs i Centrumbacken.

 - Vi märker att våra gäster uppskattar när de på ett aktivt sätt kan roa sig i våra backar och därför väljer vi att satsa på nya aktiviteter i pisten. Både den förlängda Snow Parken samt Skicrossbanan
kräver större mängder snö och därför lägger vi extra mycket snö i delar av Centrumbacken och Hotellbacken säger Niklas Ottosson, Fjällchef på Strömma Fjäll & Aktivitet.

Andra nyheter inför säsongen 2013-2014:

  • Vintern 13/14 erbjuds gästerna två varianter av skidpass där det blir ett gemensamt för båda orterna och ett billigare alternativ som gäller i en av orterna, Hemavan eller Tärnaby.
  • Lenny Klubben är maskoten Lenny Lämmels egen klubb där alla barn får gå på Lenny-disco, skattjakt afterski och mycket annat skoj tillsammans med Lenny Lämmel. Lenny Klubben är självklart gratis för alla barn, stora som små.