Snökanon investering på skidstadion
Tack vare investeringar i snökanoner på skidstadion och i år längs skidskyttespåret om 3,5 km samt att vi även har ett perfekt underlag i den 3,3 km långa rullskidbanan, är förutsättningarna bättre än någonsin att öppna längdskidåkningen riktigt tidigt. Snökanonspåret och rullskidspåret är två olika spår vilket gör att nästan 7 kilometer längdskidåkning kommer att kunna öppna mycket tidigt.

Nytt stugområde
Ett nytt tomtområde i Söderbyn exploateras där tomter började säljas ifjol höst. 8 av 12 tomter är redan sålda och ett antal hus håller på att byggas. Extremt bra ski in ski out för både alpint och längd.

Barnkalasveckor
Barnkalasveckor vecka 12 och 13. Specialprogram för våra hedersgäster, barnen!

Vasaloppspepp
Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder vi en givande vasaloppsträning, oavsett om du vill vässa tekniken, utveckla din träning eller bara koppla av med några sköna träningsdagar. På schemat står bland annat träning och vallningstips.

Skidcoach
Vi älskar skidåkning och vi önskar att alla fick utvecklas och ha nya upplevelser på snö, det är här vårt engagemang för skidåkningen och utbildning kommer in. Skidcoachen riktar sig till dig som åker över hela fjället men känner att det finns något att utveckla för att göra åkningen ännu roligare. Det kan vara bättre flyt i åkning, en snyggare kortsväng eller åka på mer kant i brantare terräng. Coacherna som ni åker med är våra högst utbildade och mest erfarna. För att spetsa till detta så är det pengarna tillbaka om du inte är nöjd efter lektionen. Passen är 1,5 eller 2 timmar.

Formel 1 grupp/alpint
Vad har formel 1 och skidåkning genensamt? Vet du inte svaret så är det dags att du får reda på det. Formel 1 passet börjar med att du lämnar in dina skidor på en silverslip (ingår i passet) på skicenter syd dagen innan för att sedan åka storslalombana där det bjuds på både glid och fart sträckor. Innan åkningen börjar är det genomgång av banan med teknik snack. Även om det går fort i storslalom så är det tekniken som är avgörande för den rätta känslan. Instruktörer kommer att vara med genom hela passet och slipa på den personliga färdigheten och vägvalet. Har du inte haft en fartupplevelse på skidor under detta pass så har du fegat eller åkt på för mycket sladd.

Skidskytte med luftgevär
Vi använder Hatsan PCP Luftgevär AT44 Kaliber 5,5mm, det är ett mycket lättladdat vapen med ett 10 skottsmagasin. Vapnet ligger kvar på skjutvallen mellan skjutningarna. Det finns möjlighet att prova både liggande och stående skytte. Fallmålen står på ca m 10 och är dimensionerade så att det är lika svårt som att skjuta på de riktiga tavlorna. Instruktören går igenom skjutteknik, teknik för att snabbt lägga sig och komma upp från mattan på ett korrekt sätt. Det finns även möjlighet att prova snabbskytte där man tävlar i vem som skjuter och fäller flest mål snabbast. Inskjutningen sker på papptavlor, sedan är det skytte på fallmålen. Pris 1000kr för 70 min.

Skidcoach för längdåkning
Nyhet för i år är att vi även har gruppträning med fokus på teknik som är indelat i tre nivåer.

1:a nivån går vi igenom diagonal åkning, hur man tar sig upp för en backe och lättare utförskörning för att känna sig trygg i spåret och använda energin till rätt rörelser.

2:a nivån, vi börjar med balanserande rörelser för att kunna flytta vikten mellan skidorna och på foten för att få så mycket fäste som möjligt. Teknik för dubbelstakning, teknik för brantare backar och utförskörning, nivån är för den som vill prestera bättre i vasaloppet.

3:e nivån, här är det mycket fokus på balans och teknikträning för att få ut rätt energi i rätt rörelse för duktiga åkare. Här jobbar vi med video analys ute i spåret för att åkaren ska kunna se och känna skillnaden i rörelserna. Pris: 250 kr per person för 1,5 timme 1 tillfälle, 8 platser i varje grupp.