Det är fortfarande kallt och torrt i Sverige. Ett stort högtryck regerar den svenska landmassan men framåt helgen kan nederbörd åter väntas. Alperna har som vanligt bra förhållanden efter en kortare torrperiod. Pyrenéerna har fått mer snö än de har haft under de senaste tio åren, över 2m på ett par dagar! Här är veckans globala snörapport från Skiinfo.se

Alperna:

Efter en kortare session med torrare väder har alperna åter fått besök av moln med mycket nederbörd, förhållanden är nu bra nästan överallt. Frankrike fortsätter att ha en fantastisk säsong och under senaste veckan fick de över en halvmeternysnö. Även Schweiz fortsätter ha stabila snöförhållanden och bjuder på både lössnö och stabilt snölager. Det har också kommit en hel del snö i de italienska alperna, även om det inte har kommit lika mycket där som i Dolomiterna. Detsamma gäller i viss utsträckning i Österrike, som har goda förhållanden efter senaste snöfallet. 

Frankrike - Se alla snörapporter för franska skidorter här.

Det har varit en snöig vecka i de franska Alperna med över 60 cm snö totalt i Alpe d'Huez och omkring 30 cm i Val d'Isère, Val Thorens, Chamonix och många andra ställen. Förhållanden är helt enkelt exceptionellt bra! Både Chamonix, La Clusaz och Alpe d'Huez är några av dem som har mer 300 cm i bas. Andra stora orter så som Tignes och Val d’isere har en bas även de nära 300 cm.

Schweiz - Se alla snörapporter för Schweiz här.

Snöförhållanden i Schweiz går på intet sätt att klaga över. Även här har det kommit över 30 cm på många ställen under den senaste veckan. Andermatt går mot en rekordsäsong och har precis passerat 4oo cm snö i de övre delarna på berget. Bara några bergspass bort ligger St Moritz, som har betydligt mycket mindre snö med en bas på 125 cm. Engelberg har underbar pudersnö efter senaste snöfallet förra veckan och ligger nu på 375 cm i bas upp i backen med goda puderförhållanden överallt på berget.

Italien - Se alla snörapport för Italien.

Italien har också fått stora mängder nysnö den senaste veckan, mest områdena i nordöstra Italien. Dolomiterna är även denna veckans stora vinnare. I exempelvis i Cortina och Arabba har det snöat över en meter senaste tiden och grymma förhållanden rapporteras. De västra delarna av Italien har bättre bas, men aningen mindre nysnö, hit räknas Cortina, Alagna och Madessimo.

Österrike - Se alla snörapporter för Österrike.

Österrike har fått aningen mindre snö än de andra alpina länderna under den senaste veckan. Men det går fortfarande att hitta lössnö även här. Jätteorten Zillertal (Mayrhofen, Fügen, Hochfügen, Kaltenbach), Fieberbrunn, Kaprun och Kaunertal fick runt 20 cm i helgen. I Sölden kom lite mindre snö här gången, men tack vara en snörik försäsong har flera orter en bas på närmare eller strax över 200 cm.

 

ÖVRIGA EUROPA - Se snörapporter för alla regioner här.

Pyrenéerna har haft två veckor av tungt snöfall och snön ligger djupare än på många år. Skidorten Baqueira Beret i de spanska Pyrenéerna fick 240(!) cm snö på fyra dagar i förra veckan och nu har man mer än 300 cm bas. På den franska sidan, Cauterets ligger basen på 385 cm och det har inte slutat snöa ännu. Östeuropa har också fått en del snö och snödjupet i Bansko, Bulgarien, är nu uppe i 100cm.


SVERIGE: - Se alla snörapporter för svenska skidorter här.

Senaste veckan har det varit torrt och kallt i Sverige på grund av en kraftigt högtryck som ligger över sen svenska landmassan. Förhållandena har varit okej i de svenska fjällen under den senaste veckan, men flera orter är i behov av ett litet dump för att kunna erbjuda bra snöförhållanden utanför pisten. Det kalla vädret gör dock att sociala medier fylls av bilder på soliga svenska fjäll och så länge man klär sig varmt är det fullt möjligt att åka skidor i minus 20. Förhållandena är fortfarande bra i både pister och parker.

Nu verkar det som vi är en på väg mot varmare väder och därmed även mer nederbörd i Svea rike! Kom igen nu snön!

 

NORDAMERIKA: : - Se alla snörapporter för USA och Kanada.

I USA och Kanada har det varit ganska torrt senaste veckan. I British Colombia, Kanada, ligger djupet runt 200 cm på de flesta orter medan det varierar mer i USA, från nästan fyra meter i Mammoth, Kalifornien, lite betydligt mer torftiga 56 cm i Vail, Colorado.