Till Davos åker många stadsbor för att få kombinera storstadsstandard och skidåkning. Stan är stor och känd för mer än bara skidåkning. Som tur är håller de sju bergen som ingår i liftsystemet, mycket bra klass och offpiståkningen är aldrig långt borta.

--> Alpernas 10 bästa offpistorter 

Direkttåget från Zürich går ofta och kommer aldrig fram senare än planerat. Davos är en storstad med cirka femton tusen invånare. Det märks dock aldrig på berget, oavsett om du är i pisten eller utanför! Parsenn, Madrisa och Jakobshorn är tre berg av totalt sju! stycken i detta utspridda skidsystem. Offpiståkningen är gigantisk och med ett par stighudar i ryggsäcken kan du sysselsätta dig i flera veckor utan att någonsin åka samma åk. Från Klosters kan man enkelt ta sig över till Montafondalen på en dagstur och ta tåget tillbaka. En annan rolig upplevelse är offpiståket via Arosa, vidare över till Lenzerheide och sedan postbuss tillbaka till Davos. En heldagsutflykt med grym potential.

Som andra större skidorter har Davos olika berg olika vädersystem och mikroklimat som påverkar dem. Det gör att det kan snöa i Parsenn och samtidigt vara snö några kilometer bort i Klosters. Det gör också att orten alltid får mycket snö någonstans, oavsett om det snöar från söder eller norr. En egenskap som kan vara nog så värdefull de dagar då man hellre vill ha sol än snö. Jakobshorn, ligger lite avsides och kan vara lite svårt att ta sig till. Men i gengäld erbjuder berget fenomenal offpiståkning.

Skidortsprofil Davos Klosters


Missa inte:

Utnyttja hela systemet och åk mellan flera olika berg med de smidiga bussarna. Om du är här under veckodagarna är backarna mer eller mindre tomma. Se upp för helgen!