Flera resebyråer åker regelbundet till Aostadalen och när man är där förstår man varför. Små byar med genuin känsla och berg som erbjuder oändlig åkning. 

> Alpernas 10 bästa offpistorter

Välj en av tre orter i Monterosa Ski och få tillgång till ett skidsystem med mer åkning än du hinner med på en vecka! Champulouc, Gressoney och Alagna har alla samma liftkort och med liftarna är det enkelt att ta sig emellan. Alagna är förmodligen en utav världens bästa offpistorter och har vid mycket snö verkligen obegränsad åkyta! Berget bjuder inte bara på den mest extrema extremskidåknignen, det går även att hitta stora öppna fält och snälla skogar. Lägg därtill den underbara maten och de vänliga men bestämda lokala ortsborna och semestern är total.

Sedan några år tillbaka är den klassiska kabinbaneliften i Alagna utbytt till en modernare version. Den gamla var ökänd för sin våghalsiga sträckning och hade det inte varit för att man ville öka kapacitet och säkerhet, var det nog många som gärna sett att den gamla kultliften hade fått leva vidare några år till. Vädret kan skifta snabbt och i Alagna sker den mesta åkningen på högzon, så när vädret väl slår om – skynda dig tillbaka till pisten och leta dig inte ut offpist!

Skidortprofiler: Alagna, Gressoney, Champulouc

Missa inte:

Se till att åka mellan de tre orterna Alagna, Gressoney och Champoluc. Skidluffa och skicka packningen med buss när du ska byta by, medan du själv åker skidor.