Val Chiavenna är känd för sin historiska mat och vintradition, här gör man saker som man gjorde det förr. Byn bjuder på avkopplad känslan, med fokus på Slow Food och orörd offpist.

--> Alpernas 10 bästa offpistorter

Längst in i en dalgång ligger en liten by som var Stenmarks favorit på sjuttiotalet. En gammal kabinbana servar den höga toppen och eftersom italienarna själva är mer intresserade av att dricka vin och äta goda skinkor, lämnas övriga berget åt dig. Åkningen är lekfull och lärkträden gör att skogsåkningen håller mycket hög klass och är förhållandevis enkelt - eftersom träden står långt ifrån varandra. Orten får snö från flera väderstreck och har du tur kommer en föhnstorm in med mycket snö och du kan åka i din ensamhet hela veckan!

Har du turen att komma ned till byn i början av veckan och prickar ett snöfall kan du i bästa fall vara helt ensam om snön fram till fredag. Då kommer nämligen de rika Milanoborna upp till sina semesterhus. Förutom att det blir kö till liftarna och du får vänta några minuter extra för din espresso, är skillnaden minimal. Du är fortfarande ensam i offpisten.

Missa inte: 
Att äta på någon av byns alla restauranger. Området är känd för sina fantastiska råvaror som odlas i slow food-anda. Smakerna på vin och mat är fanastiska!
 

Snörapport Madesimo