Nära den Schweiziska och tyska gränsen i Österrike ligger Vorarlberg. Fortfarande är denna pärla okänd bland många svenska researrangörer. Men för dig som vill ha bra offpiståkning och trevligt bemötande är Montafon ett alternativ!

--> Alpernas 10 bästa offpistorter

Voralberg är inte alls lika känt som storebror Arlberg. På gränsen till Schweiz ligger Montafondalen med flera stora orter, däribland Golm, Schruns och Montafon. Området får ofta rikliga mängder snö och med de moderna liftarna hinner man få in många åk på en dag. En rolig dagstur är att gå från Schruns, upp över bergets kam och åka ned i Klosters, Schweiz på andra sidan berget och sedan åka tåg tillbaka. Det kan vara värt att kolla liftkartan en extra gång om var på berget du får åka offpist. Om du åker i avstängt område kan polisen bötfälla dig och ta ditt liftkort.

Skidbussen går raskt mellan de olika skidsystemen i dalen och du kan välja system efter var det är bäst snö. Österrikarna är mäkta duktiga på service och som svensk behöver man inte vara rädd för att ställa frågor på den mest knaggliga skoltyska, Österrikarna hjälper dig ändå. Bergen häromkring är aningen lägre än Frankrike och Schweiz och passar den som är ute efter att pröva sina vingar som offpiståkare för första gången.

Missa inte:
Dagsturen över till Klosters i Schweiz och tillbaka. En upplevelse!
 

Snörapport SILVRETTA MONTAFON - HOCHJOCH - NOVA