Någon timme från Zürich ligger gamla klosterbyn Disentis. Här går livet lite långsammare och skidåkningen ligger i fokus. Berget rymmer flera lättillgängliga drömåk och lockar skidguider från hela alperna.

--> Alpernas 10 bästa offpistorter
 

Det flera hundra år gamla klostret i byns centrum, skapar en bjärt kontrast mot det vildsinta berget i Disentis. Trots att det bara ligger någon timme från Zürich, från vart du kan ta tåg både enkelt och smidigt, är skidsystemet tomt och ödsligt. Upptäck den underbara offpiståkning i Val Acletta, Val Gronda och Val Pincha. Berget ruvar på fler åk än du hinner åka på en vecka och om du trots höjden orkar gå några extra höjdmeter hittar du enkelt helt obebyggda dalar du kan åka timslånga åk och ta tåget tillbaka. Verkligen världsklass!

Disentis är inget gigantiskt skidsystem, men terrängen och offpistmöjligheterna kring skidområdet är desto större. Det finns en handfull liftar och är du beredd att gå och slita lite för åken är belöningen inte långt borta.

Byn är inte känd som någon partyhåla och den som är ute efter kulinarisk succé får vända om. Denna delen av Schweiz är inte känd för sina gastronomiska kvalitéer utan se till att skaffa en lägenhet med pentry så du åtminstone kan göra lite av veckans måltider I hemmet.

Missa inte:
Att hyra guide och åka ned Val Strem till Sedrun och tillbaka med tåg!

Läs även: Montafon - I skuggan av St Anton