Andermatt, är på god väg att gå från en lite schweizisk militär och alpby, till och bli en av de största skiddestinationerna i Alperna. Arbetet med att bygga en helt ny bydel, flera nya hotell och lägenhetskomplex är redan i full gång. Nu är också planerna för utvidgning av skidområdet och sammankoppling mellan systemen i Andermatt och Sedrun ett snäpp närmare verklighet.
 
Den egyptiske miljardären Samih Sawiris börsnoterade företag, Orascom Development Holding AG, har genom sitt dotterbolag, Andermatt Swiss Alps AG, fått kontroll över företagen som driver liftarna i Andermatt och Sedrun, och har tecknat avtal med SkiStar AB om driften av anläggningarna. SkiStar kommer också att driva den planlagda moderniseringen och utbyggnaden av anläggningarna, skriver Andermatt Swiss Alps AG i ett pressmeddelande.
 
I en första omgång rör det sig om ett ettårigt driftavtal, men enligt pressmeddelandet pågår diskussioner om ett långsiktigt och mer omfattande samarbete. SkiStar har länge varit involverat i samtal kring övertagning av Andermatt. Redan i maj 2011 signerades ett intensionsavtal om drift och utveckling av skidorten.
 
Andermatt är känt som ett schweiziskt område för puderåkning, med enorma off-pist-möjligheter i de branta alpsluttningarna runt anläggningen. Området mellan Andermatt och Sedrun är också väldigt populärt för toppturer. Vid Sedrun ligger också skidorten Disentis.
 
Se video från Village Productions med puderåkning  i Andermatt: