Nu gäller ett gemensamt  liftkort för 83 skidliftar och kabiner, 276 km pister och 180 km djupsnönedfarter i St. Anton, St. Christoph och St. Jakob, som ingår i samma område som Pettneu, Flirsch och Strengen, som utgör Stanzertal-området. Arlberg-regionen består av lyxiga Lech, kultiverade Zürs, lite hemliga Stuben, exklusiva St. Christoph och sportmetropolen St. Anton.

Arlberg är egentligen inte något berg utan ett pass, som förbinder de två delstaterna Tyrolen och Vorarlberg. St. Anton am Arlberg är ett av de mest snösäkra skidområdena i Europa. Men så ligger också ort och skidområde riktigt högt. Byn ligger på 1 304 meter över havet och du kan åka skidor från 2 811 meter över havet.  Dessutom har man garderat sig med konstsnö från snökanoner. I år har man investerat 35 miljoner kronor i ännu en ny anläggning som blåser ut kanonsnö i skidområdets allra viktigaste pister. Byns nya kraftverk leder varje sekund ut 700 liter vatten i floden Rosanna och vid behov kan en tredjedel av vattenmängden pumpas ut till 160 snökanoner. På 100 timmar produceras ett snötäcke på en halv meter.

NYA VARMA LIFTAR
En av de populäraste nedfarterna är Alpe Rauz som går ner till Stuben.  Härifrån kan du ta Valfagehrbahn upp till skidterrängen. Den gamla tre-personersliften är i år ersatt av en modern sex-personerslift med väderskydd och uppvärmda sitsar. Den 25 november är det kick off i den nya snön. I anslutning till skidområdet har St. Anton ett av Europas största och bästa wellness-centra i den gamla bangården.

FLOTTASTE ÅTTORNA
Bland vinterns evenemang lockar "Powder 8", där Europas bästa djupsnöåkare tävlar om att göra de flottaste 8-orna i snön. Förra årets höjdpunkt var kulttävlingen "Der Weiße Rausch".   Den 22 april är det dags igen när flera hundra människor skidfreaks på skidor, telemark, snowboard och bigfoots samlas på Vallugagrat (2.650 m.o.h.)  Efter en "mass-start" ska alla forcera en mängd av hinder, hopp och portar nedför pisten.

En oförglömlig upplevelse för både deltagare och publik. St. Anton är också världsberömt för häftig afterski. Det är ingen tillfällighet att afterski uppstått i Österrike. Både Jägertee och Glühwein är gamla traditionella och klassiska drycker i Österrike, som nu fallit turisterna i smaken. I området finns 100-tals hytter, barer, pubar, värdshus, krogar och restauranger.  Här träffas man efter skidåkningen och drar historier om dagens åk. Det är här man skålar med totalt främmande människor. Alla har skidkläderna och pjäxor på och det brukar ofta sluta med att gästerna står på bord och stolar, sjunger allsång och joddlar. Detta är afterski i Österrike - ett minne för livet.