1. Låga Tabuc-skogen
Om det snöar och är lavinfarligt är ofta de två övre sittliftarna stängda. Ta då Bachas-liften upp till 2 177 möh. Bakom restaurangen finns det skyltar om ett spår för snöskor, starta där och staka efter kammen i cirka 10 minuter. Passera en mycket smal kam, efter det finns det bra åkning i 550 fallhöjdsmetrar tillbaka till liften. Gles lärkskog med ordentlig lutning. Se upp för att vika av till höger innan den smala kammen, där är det lätt att åka fel och komma ut på de lavinfarliga berghällarna ner mot Bachas-liften som har skördat flera liv.

2. Höga Tabuc-skogen
Här finns den bästa offpiståkningen i Serre Chevalier, gles lärkskog med lutning som en röd pist, på några ställen svart. Från byn åker du först Bachas-liften och sedan Cibouit. Väl uppe skråar du ut på det öppna fältet i västlig riktning, se upp med lavinrisken. När du kommer fram till skogen är det bara att välja spår. Vänta med att åka ner på andra sidan kammen, mot bäckravinen finns det flera farliga lavingator. På slutet av åket, innan du kommer fram till den svarta Tabuc-pisten går det däremot att åka ner mot bäckravinen på ett säkert sätt. Följ transporten tillbaka till liften.

3. Yret-liften
Yret-liften är den översta liften i Monêtier och terrängen under liften bjuder på brant åkning ovan trädgränsen. Det går att åka nästan var som helst i grytan ner mot Bachas, och det uppenbara läget gör att det snön blir uppåkt.

4. La Montagnole
Ett långt åk som utgår från Yret-liftens topp. Glid tillbaka på transporten under liften i 100 meter. Där tar du vänster ner i den stora grytan som La Montagnole utgör. Åk ner i fallinjen, där är lavinrisken minst. Utefter den högra kanten, under toppen Croix de Cibouit gick det ifjol en lavin där den svenske bergsguiden Pelle Lång var med och räddade tre fransmän. En bit ner blir grytan bred och har måttlig lutning. Har det snöat finns det lössnö för alla här. Du kan åka långt innan åket övergår till en transportsträcka i Tabuc-ravinen. Det är bara att följa spåren hela vägen ner till liftarna.

5. Cucumelle
Utgå från toppen av Cucumelle-liften och gå upp på sockertoppen, La Cucumelle. Du behöver inte gå hela vägen, stanna vid korset som står uppsatt på kammen. Räkna med att det tar 20 minuter att gå upp. Därifrån siktar du mot Villeneuve. Det är fin åkning ner mot fiket i Frejus. Öppna ytor och blygsam lutning.

6. Balme
Från toppen av den långsamma Balme-liften finns det många fina åk ner mot Frejus-liften. Välj en linje efter din egen förmåga, de flesta åk har en brant start. Gillar du att droppa klippor är det här stället för dig.

7. L`Eychauda
Lättillgänglig åkning ovanför trädgränsen. L`Eychauda-liften brukar vara stängd när det snöar, när den öppnar blir lössnön snabbt uppåkt. Häng på låset den första soliga dagen efter ett snöfall.

8. Clot Gauthier
Ligger nära L`Eychauda-liften och ger liknade skidupplevelse. Superbra om du är först efter ett snöfall, men all lössnö blir uppåkt på kort tid.

9. Aigullette
Legendariskt fin lärkskog nära liften, det perfekta stället att lära sig att åka i skogen. Det spelar ingen roll var du åker, överallt är det glest mellan träden och moderat lutning. Dessutom effektiv fyrstolslift. Här finns den bästa åkningen i den centrala delen av liftsystemet.