Skidåkning
I Riksgränsen sker all åkning på kalfjället vilket ger stora åkytor både i och utanför pisterna. Här finns branta nedfarter men merparten är lätta till medelsvåra. Snobben, Kanan och Lämmeln hör till de brantaste backarna och ligger på framsidan av fjället. Att de vetter mot norr innebär kallsnö långt fram på vårkanten. De lättare backarna ligger på sluttningen utmed foten av Nordalsfjället. Nybörjare kan välja pister som Blåbärsbacken, BH-löpan och Apelsinklyftan. Barnbackarna ligger ner mot Katterjåkk. Det är dock inte de preparerade åken, utan offpisten som byggt myten om Gränsen. Snötillgången gör att åkaren har mycket att välja på och här finns många hängdrivor, klippor och naturliga hopp. Ett par branta och lättillgängliga åk är Branten och Uffes vägg, men bäst är offpisten på Nordalsfjäll. Här finns dock ingen lift, för offpiståket meriterar man sig genom en dryg kvarts promenad. Bäst snö- och väderförhållanden är det i april, men största naturupplevelsen får du i april och maj, då liften ibland har öppet nattetid.

Boende
På hotellet finns enklare, till i år nyrenoverade, skidåkarrum och lägenheter samt traditionella hotellrum. Senaste tillskottet, Meteorologen Skilodge, är redan en uppskattad klassiker.

Restauranger och party
På hotellet serverar Restaurang Lapplandia högklassig mat, till stor del med lappländska infl uenser. Meteorologens restaurang har enklare men vällagad mat. Vid dalstationen huserar Café Lappis som under högsäsong även har kvällsöppet. Grönan på hotellet är nöjescentralen, från afterski till sent.

Nyheter
Till säsongen får hotellets skidåkarrum och merparten av lägenheterna en rejäl ansiktslyftning. Dessutom börjar Riksgränsen projektera för ett nytt butikshus med sport- och matbutik som beräknas stå färdigt mot slutet av säsongen.

MISSA INTE!
Heliski är närmast ett signum för Riksgränsen, i närområdet finns ett 40-tal åk med upp till 900 fallhöjdsmeter. Gränsen satsar även på offpistguidning, både inom och utanför liftområdet.

Fallhöjd 387 m Nedfarter 17 Antal liftar 6 Veckokort 1 590 kr vuxen, 1 275 kr ungdom Säsong 1/2-22/6 Bokning 0980-400 80 Mer info www.riksgransen.nu