Loveland började tillverka snö den 21 September.
"Vi drog fördel av kyla och fick börja göra snö tidigt i år. De extra dagarna har gett resultat och vi öppnar en vecka tidigare än förra säsongen, säger Eric Johnstone, ansvarig för snötillverkningen i Loveland. "Nu kan vi flytta utrustning till andra pister och försöka öppna mer terräng så snabbt som möjligt. "

"Vi är stolta över vår personal som arbetar med snötillverkningen och mycket glada över att kunna erbjuda den första skidåkningen i Colorado och i Nordamerika," säger Rob Goodell, Director of Business Operations. "Skid- och brädåkare har väntat hela sommaren på den här dagen och vi är angelägna att få igång fler liftar. Vi öppnar en vecka tidigare än förra året och täckningen är stor! Vi öppnar med ett snödjup på 45 cm."

Andra orter i Nordamerika och Europa har rapporterat att nysnön faller. Lovelands granne Copper Mountain har börjat tillverka snö och de första delarna av den nya superpipen är på plats inför den planerade öppningen den 6 November.


Skidorten Silverton i Colorado skickade bilder på sitt snötäcke där personalen redan är igång med skidåkning för säsongen.

Istället är det i Skandinavien som det snöar mest just nu. Kvitfjell i Norge rapporterar om 21cm nysnö under den senaste veckan, 7cm för de senaste 24 timmarna, men anläggningen har ännu inte öppnat.

Glaciärerna i Europa har fortfarande en ganska tunn beläggning av snö i de flesta fall efter den långa varma sommaren. Bara de schweiziska glaciärerna rapporterar om snödjup över 60 cm, i de flesta andra fall är snötäcket 15-30cm.

I Frankrike är det enda öppna skidområdet för närvarande Grand Motte glaciären i Tignes. I Italien är åretruntskidorterna Val Senales och Passo Stelvio öppna och följs nu av Cervinia som kommer att ha öppet under helgerna i oktober.

I Schweiz är Saas Fee, och Zermatt öppna och de får snart sällskap av Glacier 3000 ovanför Gstaad / Les Diablerets i närheten av St Moritz och Engelbergs Titlis glaciär.

Österrike fortsätter att ha flest öppna glaciärskidområden med Stubai, Tux, Mölltal, Kaprun och Pitztal.