Vår webbplats använder cookies främst för trafik mätning och optimering av innehåll. Fortsätt att använda eftersom normalt om du accepterar detta. Läs mer om vår användning av cookies här. Sekretesspolicy
Ok
Med utsikt över Grenoble är Belledonne en del av de franska alperna som kulminerar i Grand pic de Belledonne på 2977 meter.

Detta är den höga bergskedjan i Grenoble. Från toppen av "Grand Pic" som nås genom relativt lätt klättring, är det lätt att ta in det majestätiska som bergen erbjuder; smaragdfärgade sjöar, flertalet toppar över 2500 m, och även små glaciärer.

Lokala vandrare känner till "La Dame" tack vare dess sjöar som är väldigt svalkande på sommaren. Men det kanske är detta som skidåkarna gillar mest: pister i alla svårighetsgrader och generellt sätt mycket snö tack vare höjden. Detta gör Belledonne bergskedjan till en av de mesta kända områdena för skidåkning i Frankrike.

Med orter som Chamrousse, Les 7 Laux eller Le Collet Avellard, kan bergskedjan Belledonne tillfredsställa alla bergsälskare, både på sommaren och vintern..

Powderalarm

Se alla powderalarms

0
Skidorter med mer än 20 cm sista 24 timmar Snödjup
Missa aldrig en Puderalarm igen! Prenumerera nu!

Annons

Annons

Annons